Allt fler pendlare till Danmark anlitar barnpassning 

Det är många som pendlar till jobbet, med allt vad det kan innebära. Faktum är att det är ganska få som har sin arbetsplats inom gångavstånd eller kort resväg från hemmet. I de större städerna så kan det ta lång tid att ta sig från den ena sidan av staden till den andra. Många som bor vid gränsen pendlar till Danmark eller Norge, det har blivit ett vanligt sätt att leva. Allt detta resande för dock med sig andra frågor, som vad man ska göra med barnen.

696-5-pendlare-till-danmark-barnvaktBeroende på barnens ålder så har de större eller mindre behov av barnpassning. En del kan gå till skolan själva men behöver någon som är hemma med dem på eftermiddagen, ger dem mellanmål och kanske ser över läxläsningen. Andra kan inte klara sig själva över huvud taget, det är små och måste konstant ha tillsyn. Då har föräldrarna valet mellan att skicka dem till dagis, med någon som hämtar och lämnar dem där, eller låta dem gå till en dagmamma.

Lösning för pendlare

För de som pendlar till Danmark kan det vara en bra ide’ att ta med sig barnen dit. Lika gärna som de är hos en barnvakt i Sverige så kan de tas om hand i det land man jobbar i. På detta sätt så får föräldrarna mer tid tillsammans med barnen, man har ju resan till och från Danmark helt till sig själva. Detta kan vara en fördel för många istället för att komma hem trött på kvällen efter både jobb och resa. En babysitter i Köpenhamn kan vara smart för den som spenderar tid eller jobbar i staden.

Dagens arbetssituation innebär också att många tillbringar flera dagar i ett annat land. Man kanske jobbar tre-fyra dagar eller så är det bara helgerna som är lediga. Då är det ju ännu viktigare att ha sina barn i närheten. Detta kan fungera speciellt bra när de fortfarande är små och inte går i skolan. Då kan det räcka med en riktigt bra barnvakt som tar hand om dem medan mamma och pappa jobbar. Det finns mycket matnyttig information på https://www.babysittermatch.dk.

Helt klart har alla familjer olika situationer och därmed också varierande behov av lösningar för barnpassning. Det gäller ju också att hitta en barnvakt som passar de krav och önskningar som föräldrarna har. En del vill ha en äldre person, medan andra föredrar någon som har egna barn i hemmet. Andra vill ha någon som talar ett främmande språk, förutom svenska och danska. Vissa föredrar en barnvakt som tar barnen ut i naturen så mycket som möjligt eller som lär dem ett instrument. Därför gäller det att diskutera och kommunicera för att hitta den bästa barnvakten, ofta får man sålla igenom flera annonser för att hitta den rätta. Genom att nämna allt detta när man skriver in sig på sajten för barnpassning så blir det också lättare för barnvakten att hitta rätt familj.

Barnvakter som passar alla

Det är inte alltid så lätt att balansera jobb och familj, alla drar i en och tiden är begränsad. Men med en bra rutin och en barnvakt som respekterar familjen så kan det hela fungera ganska bra. Allt fler väljer att ta med sig barnen när de pendlar till Danmark, för att kunna få mer tid med dem. Man vill inte att barnen bara ska se den trötta, stressade varianten av föräldrarna utan gärna den som kan sitta i bilen och sjunga tillsammans med dem. Naturligtvis är inte detta möjligt i alla situationer, ibland är den bästa lösningen en barnvakt i det land man bor.

Allt beror naturligtvis på vilken sorts jobb man har, hur permanent det är men även åldern på barnen. För många familjer är det ett stort pussel, men det går att genomföra. När man sätter barnens bästa först så kommer det att fungera. Metro skriver här om hur allt fler anlitar barnpassning.

Idag är det många som har ovanliga arbetstider eller som pendlar långt till jobbet. Därför har också behovet av barnvakter ökat, vilket i sin tur öppnat fler möjligheter för de som vill jobba inom detta yrke. Det är ett viktigt jobb med stort ansvar, men också ett som kan ge mycket glädje.