Bästa tiden att söka nytt jobb 

Det kan verka konstigt att söka jobb om man redan har ett, ekonomin är inte den bästa och det är inte alltid så många jobb lediga. Men ändå så är det en ganska stor omsättning och det finns ofta chanser att få ett nytt jobb. Förutom att man måste ha alla de kvalifikationer som krävs för posten så finns det en del annat som man kan göra själv för att öka sina chanser att bli antagen.

503-5-basta-tiden-soka-jobbNågot som är grundläggande är att ens cv är ärligt och väl utformat. Stavfel eller slanguttryck ger gärna ett mindre gynnsamt intryck. Samtidigt som man skickar in sitt cv så kan det vara dags att uppdatera ens digitala aktiviteter, så att profilerna är sanna och det inte finns något som kan distrahera från ens ansökan. Ganska många potentiella arbetsgivare ser till att kontrollera Facebook eller liknande nätverk för att få en ide’ om vem de har att göra med.

När och hur det är bäst att söka jobb

Vanligtvis så annonserar företagen om vilken personal de har behov av och man kan skicka in sin ansökan före ett visst datum. Dessa ansökningar gås sedan igenom och vissa personer blir kallade till en anställningsintervju. Det kan alltså ta en del tid innan man faktiskt blir anställd. Ett bra sätt för både företag och jobbsökare är att gå genom en rekryteringssajt som bara sysslar med att koppla ihop folk.

Recruto.se är den bästa rekryteringssajten för den som vill ha riktigt bra personal. De har adekvata verktyg som verkligen fungerar, vilket har varit en orsak till deras framgång. För man vill ju kunna hitta den rätte personen, en som kommer att jobba väl och vara en tillgång för företaget. Samtidigt så är många arbetssökande intresserade av att utvidga sin horisont och få nya intressanta arbetsuppgifter. När man lyckas få ihop dessa två så har rekryteringen varit en framgång.

I denna artikel i Dagens Industri skriver man om bästa tiden att söka nytt jobb. Det är intressant att se hur annonserna läggs ut med ganska jämna mellanrum under årets lopp. Här finns det inga speciella tider när fler företag behöver personal. Ansökningarna däremot brukar gå ner under sommarmånaderna och öka riktigt rejält när hösten kommer. Om man vill stå ut från mängden och kanske bli upptäckt av en rekryterare så är det alltså bäst att skicka in sina papper i god tid innan hösten.

Förutom att använda sommaren till att söka jobb så kan det också vara bra att verkligen se över sitt cv. Det finns mycket bra riktlinjer för hur det bör se ut och vad som bör inkluderas. Vissa saker är absolut bäst att utesluta medan andra inte alls kan lämnas tomt. Ett väl skrivet cv är en mycket bra introduktion. Det spelar ingen roll hur bra och flitig man är om ens cv inte reflekterar detta. När det är många som söker samma jobb så gäller det ju att nå fram till det stadium då de intervjuar intresserade sökare. Här kan man visa upp sin personlighet och charm, något som kan vara svårt att uttrycka på papper.

Nytt jobb till hösten

Ibland så finns det inga tillgängliga jobb när man söker, speciellt när man går genom ett bemanningsföretag. Men genom att skicka in sina papper när det är lite lugnare på kontoren så har man möjligheten att synas. När sedan något kommer upp så har de en i färskt minne och kommer kanske att rekommendera en för ett jobb. Det är inte alltid så lätt att hitta ett nytt jobb, vare sig man vill byta eller står helt utan. Men med hjälp av dessa små knep så kommer det att gå lättare.