Den nya tekniken bakom miljövänliga bilvärmare

Vädret är något som ingen kan påverka. Årstiderna kommer och går, ibland regnar det och andra dagar så skiner solen. Det enda du kan göra är att anpassa dig och försöka leva så bekvämt som möjligt. Vintertid kan det inkludera värma upp både motor och kupe’ redan innan du sätter dig i bilen. Här finns det dock olika alternativ varav en del riktigt miljövänliga.

Förutom att det är skönt så kan det ibland vara en nödvändighet att värma upp bilen. En del gamla bilar stannar lätt om de är kalla. När det kommer till de moderna elbilarna så har de kortare räckvidd när det är riktigt kallt ute. Därför gäller det att känna din bil väl och vidta de åtgärder som behövs för att fortsätta med ditt dagliga liv oavsett temperaturen utomhus.

Värna om elen

Även i hemmet så kan du göra en hel del för att tänka på både dig själv och miljön. Energisnåla hus som håller värmen och kanske även alstrar en del energi är mycket populära. Allt fler satsar på bergvärme eller solpaneler, allt för att komma ifrån de traditionella, men inte lika ekologiska energikällorna. Samtidigt så kan du också spara både pengar och energi genom att ta hand om den anläggning du redan har. Täta fönster och på andra sätt satsa på miljön. Ett mätarskåp som tål att vara utomhus.

På vintern så krävs det lite extra omtanke för att hem och vardag ska fungera. De flesta är vana vid snö och kyla, vilket dock inte alltid betyder att du tycker om det. Och hur roligt det än är att åka skidor eller pulka med barnen så är det en helt annan sak att komma iväg till jobbet en kall och mörk vintermorgon. Genom att koppla in en motorvärmare kan du spara mycket tid och energi, samt ge dig själv en god start på dagen. På wattvaktarna.se läser du mer om sköna bilvärmare.

Viktigt med varm motor

Det handlar nu inte bara om att det ska vara skönt för familjen att sätta sig i en varm bil. Naturligtvis är detta också mycket värt, men det går ännu längre. För när motorn är varm så drar den mindre bensin. Vilket i sin tur leder till färre utsläpp av avgaser. Med andra ord så är det miljövänligt att värma upp motorn innan du ger dig iväg. Detta kan vara avgörande när du funderar på att installera en bilvärmare.

I vissa delar av landet så är vintern både längre och kallare än i andra. Det är inte alltid så lätt att vara miljövänlig och köra elbil eller på andra sätt värna om naturen. Men nu har undersökningar visat att de moderna bilarna mycket väl kan klara av kalla temperaturer. Du kan använda en miljövänlig elbil till att pendla, speciellt om du har möjlighet att ladda den på jobbet. Ny Teknik skriver i denna artikel om den senaste tekniken för bilvärmare.

Hur du överlever den långa vintern

Det går alltså att kombinera miljövänliga alternativ med din egen komfort och säkerhet, året om. På sina håll kan vintern vara lång, mer än halva året. Då är det viktigare än någonsin att skapa goda rutiner och se till att både bilar och hem är väl utrustade. För kyla och snö kan tära hårt på olika material och du måste vidta speciella åtgärder för att de ska klara sig. Men när du väl har gjort det så brukar det hålla länge, och det räcker med ett begränsat underhåll.

Men även sommartid är det rekommenderat att du använder motorvärmare. De flesta tänker inte på det, men en varm motor är alltid miljövänligare. Genom att kontrollera hur lång tid du har motorvärmaren inkopplad så blir energibruket lägre än svinnet. En vinnarsituation, speciellt när det är kallt ute. Om miljövänliga bilvärmare kan du läsa på den här sidan i Svenska Dagbladet.

Ta hand om dig själv och din bil

För att underlätta ditt liv under vintern så finns det alltså en hel del du kan göra. Till att börja med är en bra bilvärmare viktig. Se till att värma upp både motorn och själva bilen. Detta i sin tur gör det lättare att få bort snö och eventuell is. I detta sammanhang så lönar det sig också att köpa bra produkter. En borste som verkligen får bort snön, och ett par skrapor som snabbt gör rent rutorna.

Skapa rutiner som gör att du slipper stressa på morgonen när alla ska iväg. Kom överens om vem som ska skotta gångar och köp gärna bra utrustning för detta. Du kanske måste gå upp ett par minuter tidigare, men det viktiga är att få igång bilen och komma iväg. De flesta upplever dock att när de använder motorvärmare så fungerar allt så mycket bättre. Det är ingen lyx utan en nödvändighet för att klara av det kalla vädret.