Häng med i modet och välj rätt glasögon

Det är inte bara kläder och frisyrer som förändras med modet. Även accessoarer, som väskor och glasögon, är minst lika viktiga för en riktigt modern look. Som tur är finns det mycket att välja på.

32-4-snygga-glasögonMånga börjar märka av att de inte ser att läsa så bra när de är runt 40. Oavsett om man haft bra syn eller inte hela livet så börjar ögonen åldras. Detta är inte alls roligt, och kan göra att man känner sig gammal. Andra har problem med synen från det de är små, och har alltid haft glasögon. Det är helt naturligt att ha glasögon, trots att man inte alltid tycker om det.

Tidigare var de flesta glasögon ganska lika varandra, och det kunde lätt bli lite tråkigt. Nu har allt detta förändrats- glasögon är en viktig del av modet. Man byter gärna glasögon oftare, speciellt om det handlar om läsglasögon, och strävar efter att matcha dem med resten av sin klädsel eller stil. Detta är något som Blinka Blink har tagit fasta på och de kan erbjuda det mesta:

 

Tack vare att priserna ligger på en rimlig nivå så kan man lättare skaffa sig flera glasögon. Ibland vill man att det verkligen ska synas att man har kombinerat och planerat sitt utseende, i minsta detalj. Plus det faktum att läsglasögon har en tendens att försvinna. Eftersom man inte har dem på sig hela tiden så lägger man dem gärna ifrån sig på något bra ställe. Sedan får hela familjen gå och leta efter glasögonen när man ska läsa något. Det är därför bra att ha flera stycken utspridda runt om i hemmet, i handväskan och kanske ett par också i bilen.

Glasögon som modedetalj

Det fanns en tid då man helst använde kontaktlinser om man skulle vara elegant. Detta har också förändrats. Nu för tiden så hör man om folk som bär glasögon med vanligt glas, bara för att det är modernt ha glasögon. Denna del av modet har främjats av olika kändisar. Malin Åkerman och Izabella Scorupco är frontfigurer i Smarteyes höstkampanj. De är inte bara kända för sina fantastiska skådespelartalanger, men även för att vara mycket modemedvetna.

Glasögon kan användas som fokus i ens utseende, eller som en detalj. Allt beror på vilken personlighet och stil man har. Om man vill dra uppmärksamheten till sitt ansikte, till exempel, kanske man väljer en häftig båge. Vill man vara diskret och elegant finns det bågar som sjuder av detta. De kommer i flera olika färger och material, valmöjligheterna är oändliga.

Välj rätt glasögon

För att få ut det mesta av denna modedetalj brukar man rekommendera att man väljer en båge som passar ens ansiktsform. Det kan göra stor skillnad och öppnar dörren till att framhäva ens allra bästa drag. Man kan gömma en stor näsa, förstora små ögon och rikta blickarna mot sina vackra kindben. Glasögon är en viktig del av modet som man ska se noga på.