Rädda ditt krisande förhållande med parterapi

Alla som någon gång varit i ett förhållande vet att saker och ting kan gå upp och ned. Ibland känner man sig förälskad och ingenting kan gå fel medan andra månader kan vara kämpiga då man verkligen måste jobba hårt för att hålla fast vi det man har. Det är vid sådana tillfällen som det kan vara smart att gå i parterapi.

Förr i tiden var det pinsamt att söka sig till parterapi även om man kände att man behövde det. Det fanns helt enkelt ett stigma som var svårt att komma ifrån och därför struntade de allra flesta i att göra det även om det kunde ha hjälpt förhållandet till det bättre.

Samma sak gäller för den som skulle vilja prata med någon separat för att förändra en livsväg eller på något annat sätt förbättra sitt liv. Stigmat har dock försvunnit även här och idag söker sig många till beteendeterapi. Du kan boka tid för kognitiv beteendeterapi hos Caroline Kraus i Stockholm på http://www.carolinekraus.se/kbt-terapi/ och även hitta kontaktinformation om du vill ha den.Fördelarna med beteendeterapi och parterapi är många.

Fördelar med att gå i terapi

  • Du får en chans till att se problemet du har eller vägarna du vill gå från en utomståendes perspektiv. Någon som inte känner dig kan erbjuda tankar du kanske inte själv kommit på som kan vara fördelaktiga för en bra väg framåt.
  • En utbildad terapeut kan ge dig verktyg att jobba med i vardagen så att du kan öva själv på att hitta rätt sätt att hantera olika situationer eller kommunicera bättre med din partner.
  • Ni eller du får chansen att förbättra er livskvalitet och ert förhållande till varandra eller dig själv. Detta är väl värt tiden om inget annat.

Rädda ditt krisande förhållande med parterapi eller satsa på beteendeterapi för att må bättre själv. Oavsett vad det är du behöver tjänar du i de allra flesta fall på att våga gå i terapi. Vare sig det är kort- eller långsiktigt som du behöver har du bara ett liv och det gäller att göra det allra bästa av det.

Hur vet du då att du väljer en terapeut du faktiskt trivs med? Detta är en fråga som många ställer sig om de aldrig gått i terapi förut. Det är självklart viktigt att veta att terapeuten fungerar för dig rent personlighetsmässigt eftersom det ska vara en person du känner förtroende för när det kommer till att samtala om saker som förhoppningsvis ska göra ditt liv bättre. Du kan rädda ditt krisande förhållande med parterapi men bara om ni trivs med den ni talar med och om ni är dedikerade till uppgiften såklart.

Tänk så här när du väljer terapeut

  • De allra flesta terapeuter har avtal med landstinget så att ni kan få komma dit till ett bra pris. Detta gäller dock inte alla och vill du ha en riktigt bra terapeut gäller det därför att ha koll på kostnaden. Gör en budget för hur mycket du har råd att spendera på detta. Kom ihåg att se det som en investering men skuldsätt samtidigt inte dig själv mer än nödvändigt. Kom ihåg att många terapeuter har möjlighet att lägga upp din betalning på smarta sätt så att det ska fungera för dig. Vet du hur mycket du kan lägga blir det lättare att välja en terapeut som fungerar för dig – rent ekonomiskt.
  • Våga kolla efter tips från andra människor i din närhet. Fler människor än du tror har gått hos en terapeut. Fråga människor du litar på om tips. Vem vet, kanske hittar du den allra bästa tack vare en rekommendation. Du kan rädda ditt krisande förhållande med parterapi men det behöver ju inte gälla något fullt så allvarligt. Det ska inte vara farligt att fråga någon du står nära om råd.
  • Kolla även gärna seriösa forum på nätet om där finns rekommendationer och omdömen från tidigare klienter. Det är alltid smart att läsa på om vad andra tyckt om sin upplevelse med en viss terapeut men kom ihåg att läsa flera omdömen. Vad en enda person sagt stämmer sällan överens med verkligheten.
  • Ställ frågor! De flesta terapeuter ger dig möjlighet att komma på ett första samtal så att du kan bilda dig en uppfattning om hur ni kan tänkas komma att jobba och om personen passar dig och det du söker. Våga ring och fråga och be om ett första möte. Då blir det lättare att bilda sig en uppfattning om ifall just den terapeuten passar dig eller inte.
  • Se sist men inte minst också till att du har koll på villkoren för din investering i terapi. Du vill ju inte behöva få en tråkig överraskning om du mot förmodan skulle ändra dig eller om något annat oförutsett sker. Be gärna någon annan att läsa villkoren med dig så att du inte missar något viktigt.

Nyfiken på ett alternativ för din terapi – på länken kan du läsa mer och boka tid för förhållandeterapi http://www.carolinekraus.se/parterapi/. Kanske blir det er räddning och väg framåt.

Många vill läsa om terapi i media

Vi lever i en värld där det mesta talas om idag. Därför skrivs det ofta om just terapi i media och tidningar i allmänhet. Aftonbladet skriver här om hur idrottstalanger satsar på KBT-terapi för att lyckas och detta visar att terapi är något för alla, oavsett ens egen situation.

Aftonbladet rapporterar i denna artikel att till och med riktigt dåliga förhållanden kan räddas via parterapi och detta är en inspirerande artikel för den som befinner sig i ett svårt läge med sin partner. Att läsa på kan ge dig den där sista knuffen du behöver för att agera och därmed ta er framåt på ett bra sätt.

Det är värt det att våga

Enkelt sagt är det värt det att våga gå i terapi. Du kan rädda ditt krisande förhållande med parterapi eller ta dig själv framåt med beteendeterapi. Vi lever ett liv. Det ska vara så bra som möjligt för dig varje dag.