Särskilda dagar för att inspirera de unga

Alla har behov av lite uppmuntran, man är trots allt människor och inte robotar. Oavsett om det är en hemmafru, en golfare eller kontorsarbetare så behöver alla höra att de är duktiga och uppskattade. Ibland kan denna form av beröm komma från familj och vänner, om det är i ett dylikt sammanhang. Men allt fler företag och organisationer satsar nu på speciella dagar där man inspirerar deltagarna något alldeles enormt.

391-5-inspiration-ungaDessa så kallade inspirationsdagar kan innebära en rad olika saker, allt beroende på syftet och arrangemanget. Ibland är det ungdomar som bjuds in till att samarbeta med professionella på en helt ny nivå. Kanske en sportstjärna som satsar på de unga och vill hjälpa dem gå framåt inom sin egen gren. Eller så kan det vara en form av pryo där man blir omhändertagen och visad hur allt fungerar, samt får prova på. Men det finns även andra sätt att inspirera sina medarbetare eller elever.

Boka in en inspirationsdag

Det har blivit populärt att anordna särskilda dagar för inspiration och bjuda in talare som kan motivera lite mer än en själv. Många reser runt och håller föredrag, och vet precis hur man kan nå ut till massorna. Genom inspirationsdagar kan man hitta gnistan igen och en ny väg framåt. Det är så lät att hamna i en rutt, vilket kan göra vardagen tung och inte så rolig.

Men med några goda råd om hur man kan förändra sin situation, de små sakerna som betyder så mycket, så kan det bli en skjuts i rätt riktning. Ibland är det bara en liten detalj i ens inställning som behöver justeras, eller kanske något man inte ens tänkt på. Läs mer på Talarförmedlingen. De har ett enormt nätverk av talare som kan motivera på flera olika sätt, allt efter vad man har i åtanke. För en väl planerad inspirationsdag kan ha ett oerhört inflytande på de närvarande, vilket gör det till ett viktigt verktyg för företag och organisationer.

Satsa på ungdomen

Det är mycket viktigt att fånga upp ungdomar redan innan de kommit ut i arbetslivet. Genom att motivera dem och få dem att odla sina intressen redan vid en ung ålder så kan det ge dem en fantastisk start i livet. Ofta har de flera olika tankar om framtiden och vet kanske inte riktigt vad de ska göra. Genom att få prova på en del av det de tycker om på ett djupare och mer koncentrerat sätt kan de senare bättre fatta sina beslut.

Men det handlar inte bara om att fatta livsomvälvande beslut eller bli motiverad att jobba mer. Ibland kan det räcka med att man får en del uppmuntran och får göra något särskilt. Detta i sig kan vara motiverande och ge extra energi för att gå framåt. Både barn och vuxna behöver något lite extra då och då, och för de unga är det extra viktigt med inspiration. I denna artikel i Mariestadstidningen kan man läsa om hur inspirationsdagar även kan vara en fördel för unga.

En ljusare framtid

Effekten av en inspirationsdag kan hålla i sig bra länge, men efter ett tag så blir det dags för något nytt. Någon gång om året bör man bryta mönstret och göra något annorlunda. Många företag anordnar kick off, där man samlar alla anställda och har det trevligt tillsammans. En form av uppmuntran, motivering och inspiration. Men det hela blir ännu mer effektivt om man anlitar dessa talare som har erfarenhet och kunskap, som verkligen kan gå djupare ner i själen så att säga. Det räcker med en dag, kanske en halv, för att folk ska börja tänka till och fundera på hur de ska tillämpa det de hört.

Vissa personer samlar på ordspråk och visa uttryck, de skriver ut dem och sätter upp dem bredvid datorn eller på kylskåpet. Det är ett sätt att komma ihåg vad som är viktigt här i livet och ge en liten kick uppåt. Alla har ett värde men ibland så glömmer man bort det. En trött mamma som pendlar mellan jobb, dagis och hem, städaren som känner sig osynlig, eleven som jobbar hårt med alla läxor. Alla har behov av inspiration och motivation- i alla fall en dag om året.