Skor för alla sorter

Alla vet hur viktiga skor är, och inte bara för att kunna ta sig fram. Här har man verkligen en möjlighet att visa vem man är, och att man är intresserad av mode. Det finns ett enormt utbud, för alla typer. Vissa modeller har funnits länge, de har blivit klassiker inom skovärlden.

MU273-skor är viktigaEn av dessa är Dr Martens kängor, som nu funnits i över 60 år. Det finns inget tvivel om det- Dr Martens är mode. Detta kan låta som en paradox eftersom de från början utformades mest med tanke på ortopedi och god passform. Och sitter bra gör de. Till att börja med var de mest populära bland arbetare, foten skyddades väl samtidigt som de var sköna att ha på sig.

Men vartefter så utvecklades trenden och idag är alla överens om att Dr Martens är mode. Förutom Dr Martens kängor finns det nu också andra modeller, som Dr Martens lågskor. Man använder sig fortfarande av mjukt läder som är så skönt att ha på sig. Och fortfarande ser man ett av deras kännetecken- den gula sömmen. Idag är det flera olika sorters personer som använder dessa skor och kängor, men under historiens lopp har de varit en identifiering av speciella grupper.

Till att börja med var det skinheads som tog till sig Dr Martens kängor som en del av sin kultur. Detta var på 60-talet, innan de blev kända för andra saker. Sedan har det bara gått vidare, andra grupper som tycker att Dr Martens är mode har inkluderat gother, hardcore, industrialister och flera andra. Detta är bara ytterligare ett bevis att Dr Martens lågskor och kängor passar de flesta.

Idag är det klart och tydligt at Dr Martens är mode, lika populära som de alltid varit. Det är nu ett tecken på att man är individuell och har lite attityd när man använder Dr Martens lågskor eller andra modeller. De är tuffa, speciellt Dr Martens kängor, och man talar om en urban stil. Men de är fortfarande lika sköna och bra för foten, det är bara modeller och utformning som har förändrats och utvecklats.

Men ändå inte allt för mycket. Man känner fortfarande igen den lite bulliga formen på Dr Martens kängor, de syns på avstånd. Idag är det ingen som tror att man hör till en speciell grupp om man har dem på sig, det var tidigare. Nu visar man att man bryr sig om hur man ser ut, också på fötterna.