Spännande att göra egen rawfood

De allra flesta vet hur viktigt det är att äta sunt och motionera regelbundet. Som del har uttryckt sig så är kroppen själens tempel, och det ligger en hel del i detta. Ett sätt att må bättre, och kanske till och med bota vissa sjukdomar, är genom att satsa på organisk mat och rawfood. Idag finns det ett stort utbud av bra produkter och instruktioner hur man själv kan skapa mycket gott.

322-5-raw-foodDet gäller nämligen att steg för steg lägga om kosten helt och hållet, eller i alla fall äta sunt den allra största delen av veckans måltider. Genom att blanda råa varor direkt i maten så kan man kombinera de smaker och rätter som alla tycker om, utan att behöva ge avkall på det sunda. Många nätbutiker, men också lokala affärer, säljer nu rawfood, ekologiska varor och tillskott.

Mycket att välja mellan

Att lära sig mer om rawfood och vad den gör för kroppen kan vara inkörsporten till ett livslångt förhållande. När man inser hur mycket mat och allt annat man stoppar i sig påverkar kroppen så blir det helt naturligt att välja rätt. Acaipulver är en spännande produkt på marknaden som ökat explosionsartat i försäljning. För största nytta måste den frysas ner direkt efter skördandet, så att alla de goda näringsämnena stannar kvar.

Men det är inte bara kroppens inre som kan dra nytta av rawfood och tillskott, även hår och hud blir mycket bättre med rätt sorts produkter. Ekologisk hudvård som får dig att må bra och hjälper huden att se vacker ut på samma gång. Produkterna är inte alls starka utan alla tål dem, och det känns bra att kombinera utseende med sunt tänkande. Man tjänar på att undvika gifter i olika former, vare sig det är i luften, vattnet eller genom den mat man äter. Hudvårdsprodukter som är ekologiska fungerar lika bra som de vanliga som är fulla med olika tillsatser och gifter, med den skillnaden att de inte förstör kroppen.

Ekologisk mat och andra produkter

Nyttan av att äta mer råa grönsaker och frukter kan inte nog understrykas. När man lagar till matvarorna så försvinner alltid en del av vitaminerna och mineralerna. Det är klart att en hel del finns kvar, och det är fortfarande bättre att äta grönsaker än andra produkter. Men ju mer rawfood man lyckas få sig desto bättre är det.

Allt fler prövar på att kombinera de tillskott och produkter som man kan köpa i butikerna med att göra sin alldeles egna rawfood. Helsingborgs Dagblad skriver här om hur man gör egen rawfood. Detta är ofta aktuellt under de mörka vintermånaderna när det inte går att odla så mycket utomhus. Då gäller det att vara uppfinningsrik och se hur man kan få i sig råa vitaminer på annat sätt. Många känner detta behov efter helgerna då man ofta unnar sig både det ena och det andra. Och detta gör ingenting i det långa loppet, bara man återvänder till sina sunda vanor så fort som möjligt.

Nyttan av att äta sunt

Genom att planera vad man äter, och inte bara vad man tycker om, så kommer kroppen sakta men säkert att göra sig av med toxiner och oönskade slaggprodukter. Resultatet kommer att märkas ganska påtagligt, i alla fall om man inte ätit så mycket rawfood tidigare. Håret blir glansigare, tarmarna fungerar bättre och det kommer också att synas på huden.

Men inne i kroppen kanske de gynnsamma verkningarna är ännu större, för en sund kost med mycket rawfood kan styrka hjärtat och blodcirkulationen, minska kolesterolet och stärka immunförsvaret. I tillägg så kommer det att bidra till viktminskning, om detta varit ett problem. Ju mer energi man får desto lättare blir det också att fortsätta med sina sunda vanor, tills de blir en naturlig del av ens liv.

Att göra sin egen rawfood är mycket lättare än man tror och kräver inga speciella redskap. Nyttan uppväger helt klart det arbete man lägger ner på det, och även detta är minimalt. Mycket handlar om att förändra sitt sätt att tänka, att lära sig tycka om det som är bra för kroppen. Både barn och vuxna kommer att dra nytta av en liknande livsstil och det kommer att påverka livskvaliteten på ett mycket positivt sätt.