Tänka smart och nå formtoppen

Alla har en hjärna och de flesta har en viss intelligens. Men det är inte alla människor som lyckas jobba på samma sätt, en del ligger lite bakom de andra. Detta har ofta sin rot i något annat och inte alls med den kapacitet som hjärnan egentligen har. Det kan vara fråga om stress eller brist på olika vitaminer och mineraler. Något sådant kan påverka ens förmåga att fungera och prestera.

441-5-tanka-smart-na-formtopp

Sinnet och tankarna har ett stort inflytande på ens liv och kan vara avgörande för vad man klarar av. Genom att tänka smart och utnyttja det man har till sitt förfogande så blir det lättare att nå oanade höjder. Detta är en av anledningarna till att professionella idrottsmän fokuserar en hel del på sin mentala situation. Det är vanligt att ha en mental coach till hjälp.

Att hjälpa sig själv

Det finns dock en hel del som vanliga personer kan göra för att hjälpa sig själva. Grundläggande är naturligtvis att få tillräckligt med sömn och att äta en sund kost. Motion har sin givna plats och allt detta tillsammans påverkar både kroppen och den mentala prestationen. Men sedan finns det ett antal olika tillskott som kan göra att man fungerar bättre och som de flesta har behov av att ta. Man kan nu köpa prestationshöjande medel. Det handlar naturligtvis inte om droger utan om medel som kan ge en det där lilla extra för att komma över sin egen tröskel.

Ett av de viktigaste mineralerna som kroppen behöver är magnesium, det ligger till grund för många av de funktioner som är så viktiga. Men ett stort antal personer har brist på detta mineral med alla de konsekvenser som detta innebär. Eftersom många av effekterna på magnesiumbrist också kan vara på grund av andra saker är det alltid bäst att kontrollera noga. Här kan man köpa magnesium på nätet. För en av de saker som magnesium kan hjälpa till med är att höja prestationsförmågan.

Träning och tillskott

Många som tränar hårt ser till att fylla på kroppens resurser med olika former av tillskott. En del beror på vad ens mål är, som till exempel att få stora muskler eller ha större uthållighet. Men samtidigt som naturliga medel kan höja kroppens prestationsförmåga så är det också viktigt att lära sig kontrollera sina tankar. Genom att vara mentalt förberedd och utrustad är det större chans att vinna den där tävlingen eller nå upp till de mål man föresatt sig.

Men det fungerar också åt andra hållet. En negativ inställning eller en trött hjärna kan göra det svårt att utföra fysiska aktiviteter. Man kanske märker detta framför allt inom idrotten men även i det dagliga livet är det viktigt att få med sig alla delar av sin kropp. Inklusive hjärna och sinne. Många gånger handlar det om att lära sig tänka på ett visst sätt, men även tillskott kan vara till hjälp för att få igång det hela. Göteborgs-Posten rapporterar här om hur man kan tänka smart och nå formtoppen.

Alla vet att kroppen är en komplicerad maskin som man ofta tar för givet. Allt fungerar någorlunda som det ska tills det inte gör det längre. Men framför allt när man vill göra någonting extra, men även om det dagliga livet är något stressigt, så är det viktigt att inkludera de rätta vitaminerna och mineralerna i sin kost eller på annat sätt. Det behövs inte så mycket, men med dessa hjälpmedel blir det hela som en nyligen oljad maskin- komplicerad men ändå väl fungerande.

Planera för det mesta

Mänga väljer att regelbundet ta någon form av tillskott, speciellt under vinterhalvåret. Men sedan kanske man kan ha behov av något lite extra under perioder då det är mycket att göra eller man har tävlingar av olika slag. Det gäller ofta att hålla balansen, att hitta de rätta medlen och sedan kombinera dem på ett fungerande sätt. För många vitaminer och mineraler har behov av varandra för att riktigt kunna göra sitt jobb. Om man har för lite av någonting så kommer detta att påverka upptaget av de andra.

Det är verkligen intressant att se hur man kan tänka smart och uppnå sin toppform. Det finns ingen anledning egentligen till att vara trött och hängig, eller bara göra hälften så bra som det skulle kunna vara. Helt klart så har alla perioder när de inte är riktigt på topp, man kanske dras med en liten förkylning eller någon annan sjukdom. Men poängen är att det dagliga livet ska fungera, och även att man ska kunna uppnå de resultat man vill ha inom sin tävling och idrott. Hjärnan ska fungera och likaså kroppen, och det är just denna fina kombination som gör att man lyckas. Det finns få saker som kan ge en så stor tillfredsställelse som att nå upp till sina mål, vare sig det handlar om att springa maraton eller göra klart en arbetsuppgift.