Vad det kostar med ett bröllop

Att gifta sig är ett stort steg i livet, och ofta något man vill planera noga. Den stora dagen måste vara perfekt, man gifter sig bara en gång i livet. Men allt detta kan kosta ganska mycket, enligt undersökningar lägger de flesta ner över 50 000 kronor på sitt bröllop. För den som vill dra ner på denna summa finns det dock flera sätt att begränsa kostnaderna.

558-5-kostnader-brollopDet är klart att vissa saker vill man helt enkelt inte vara utan. En snygg klänning, tårtan, fotografierna, och så vidare. Men även när det kommer till dessa grundläggande saker så finns det stort spelrum för olika alternativ. Vissa delar av bröllopet bör helt enkelt inte kompromissas medan andra mycket väl kan göras på en lägre budget.

Bröllopets alla delar

En stor del av bröllopet är ju festen efter vigseln, då man sitter med sina nära och kära för att äta en middag eller lunch. Ibland hålls festen på ett hotell eller en restaurang där maten ingår tillsammans med hyran av lokalen. Men ofta blir det billigare att hyra en lokal och sedan beställa catering, och maten är minst lika god. Om man lägger bröllopsfesten lite utanför själva storstaden, så brukar det vara lättare att hitta en stor och billig lokal. Det kan vara bra att kontrollera att allt finns till hands, annars gäller det att hyra in tallrikar och annat också. Freshcatering.se erbjuder billig catering för bröllop i Stockholm och gör er dag till en succe’.

För denna dag är viktig och genom att beställa mat och dryck från någon som kan det där med bröllop så brukar det bli bättre. Bara de får veta hur många gäster som kommer att vara närvarande och vilken typ av fest man tänkt sig så har de många förslag på menyer. Ibland kan det vara bäst med en buffet där alla tar vad de vill ha, men ofta så föredrar man att maten servereras. Samma princip gäller ju för andra fester också, det finns alltid många tillfällen för att fira något alldeles speciellt. Det finns idag bra catering för studentbuffe i Stockholm.

Dra ner på kostnaderna för ett bröllop

Det finns flera olika sätt att begränsa utgifterna för ett bröllop, men det gäller att välja noga vad som är ett måste eller inte. Många anser att fotografen bör vara professionell, till exempel, detta är inte något man ska försöka eliminera från budgeten. Denna dag kommer inte tillbaka igen och alla de minnen som fotografierna kan ge är viktiga.

Själva planeringen av ett bröllop kan kännas som något enormt, men en bröllopskoordinator är mycket dyr att hyra. Det är klart att man slipper en hel del stress, men här skulle man kunna dra ner på kostnaderna. Ibland kan det räcka med att be om hjälp från familj och vänner, det är många som gärna bidrar till bröllopsplaneringen. Samtidigt kan det vara ganska roligt att göra dessa saker tillsammans, det är ett sätt att tillbringa mer tid tillsammans.

Ett annat sätt att dra ner på kostnaderna men ändå kunna dela denna underbara dag med så många av sina vänner som möjligt är att dela upp inbjudningarna. Man måste inte bjuda alla på festen, det kan räcka med att bjuda in dem till vigselakten. Detta är trots allt den viktigaste delen av ett bröllop. På detta sätt kan man bjuda in fler av sina vänner, utan att det kostar allt för mycket. Expressen skriver här om kostnader kring bröllop.

Den viktigaste dagen i ens liv

För många är bröllopet den viktigaste dagen i deras liv, något de sett fram emot i flera år innan. Det kanske inte går att få det så perfekt som man önskat men med några få kompromisser här och där kan det bli väl inom ens budget. Alla har olika summor de vill lägga ner på sitt bröllop, men de flesta är överens om att det inte är så bra att starta upp ett äktenskap med stora skulder.

Därför kan det vara bra att göra upp en lista på vad som absolut måste vara med men vad som kanske inte är helt nödvändigt. Sedan gäller det att hitta bra alternativ för det som man vill ska inkluderas, och det kan ta lite tid. Att se sig omkring och jämföra priser kan vara jobbigt, speciellt om man har mycket att hålla i. Men det är möjligt att spara stora summor pengar, som sedan kan användas till annat. Fotograf, catering, brudklänningen, lokalen- allt detta kommer i flera olika prisklasser.

Ibland finner man det allra bästa på oväntat håll, och till en billig penning. De gäller bara att inte ge upp utan fortsätta leta tills man hittar det man tycker om och har råd med. Med lite planering och tid så kommer bröllopet att bli helt perfekt, och alla kommer att minnas det som en av de bästa tillställningarna hittills.